Deputata Zoe Konstantopolou devine cel mai tânăr preşedinte al Parlamentului grec

Autor: Ioana Bojan Postat la 07 februarie 2015 103 afişări

Parlamentarii greci au ales vineri o femeie în postul de preşedinte al Legislativului, deputata Zoe Konstantopolou, în vârstă de 38 de ani, devenind cea mai tânără persoană care deţine această funcţie, relatează Euronews.

Deputata Zoe Konstantopolou, membră a partidului radical de stânga Syriza, a fost aleasă cu un număr record de 235 de voturi, din totalul de 300.

Avocata în vârstă de 38 de ani devine astfel cel mai tânăr preşedinte al Parlamentului grec şi a doua femeie care deţine această funcţie în aproape 200 de ani.

Alexis Tsipras, liderul partidului antiausteritate Syriza, învingătorul în alegerile legislative de la 25 ianuarie din Grecia, a devenit, la vârsta de 40 de ani, cel mai tânăr premier grec din ultimii 150 de ani.

Partidul grec Syriza a obţinut o victorie clară în alegeri în faţa partidului conservator aflat la putere, fiind ales pentru respingerea explicită a politicilor dificile de austeritate impuse de UE membrilor săi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GRECIA,
PARLAMENT,
PREŞEDINTE
/actualitate/deputata-zoe-konstantopolou-devine-cel-mai-tanar-presedinte-al-parlamentului-grec-13809005
13809005
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.