Deputat PSD de Mureş: Voi susţine Guvernul cât timp nu se atinge de UMF Târgu Mureş

Postat la 06 martie 2014 59 afişări

Deputatul PSD Mureş Florin Buicu a declarat, joi, că va susţine Guvernul, din Parlament, "atât timp cât nu se atinge de Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş", dat fiind că "politicul nu are ce căuta în spaţiul academic în influenţarea deciziilor".

Deputat PSD de Mureş: Voi susţine Guvernul cât timp nu se atinge de UMF Târgu Mureş

 Deputatul PSD de Mureş Florin Buicu, care este secretarul Comisiei de Sănătate din Cameră, a declarat presei că a votat Guvernul şi i-a dat aviz pozitiv lui Nicolae Bănicioiu pentru portofoliul de ministru al Sănătăţii, iar în continuare va susţine Guvernul, din Parlament, doar "atâta timp cât nu se atinge de UMF Târgu Mureş", unde a fost cancelar şi unde ţine şi în prezent cursuri.

"Voi susţine Guvernul atâta timp cât nu se va atinge de UMF Târgu Mureş. Politicul nu are ce căuta în spaţiul academic în influenţarea deciziilor, pentru că soluţia trebuie găsită în interiorul UMF. (...) Refuz orice schimbare care ar putea duce la separarea studenţilor, a sălilor de curs în interiorul UMF Târgu Mureş, a clinicilor sau a spitalelor. Orice decizie în acest sens trebuie să aparţină Senatului UMF, în baza autonomiei universitare. Dorinţa UDMR de înfiinţare a unei facultăţi separate cu predare în limba maghiară la UMF Târgu Mureş o găsesc nejustificată atâta vreme cât minorităţile din ţara noastră au toate condiţiile de a învăţa în sistemul actual de învăţământ", a spus Buicu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/deputat-psd-de-mures-voi-sustine-guvernul-cat-timp-nu-se-atinge-de-umf-targu-mures-12212047
12212047
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.