Dependenţii de droguri încep să înlocuiască heroina cu etnobotanice

Postat la 27 septembrie 2011 18 afişări

Dependenţii de droguri încep să înlocuiască heroina cu etnobotanicele, fapt calificat ca fiind inexplicabil de specialişti în condiţiile în care până în acest moment se ştia că dependenţa de opiacee nu poate fi înlocuită de nimic, a declarat, marţi, sociologul Andrei Botescu.

Sociologul Andrei Botescu, cercetător la Observatorul Român pentru Droguri şi Toxicomanie, a prezentat, marţi, la Agenţa Naţională Antidrog (ANA) rezultatele a două studii, unul cantitativ, la care au participat 120 de respondenţi, iar altul calitativ, cu 33 de respondenţi, din care reiese că etnobotanicele injectabile sunt suficient de puternice pentru a înlocui heroina. "Foarte mulţi (consumatori - n.r.) au început să mixeze heroina cu aceste substanţe, mulţi au înlocuit heroina total. E inexplicabil cum, pentru că dependenţa de opiacee (substanţe pe bază de opiu, printre care şi heroina - n.r.) e de neînlocuit. Aici trebuie făcută o nouă cercetare", a declarat Andrei Botescu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
droguri,
heroina,
etnobotanice
/actualitate/dependentii-de-droguri-incep-sa-inlocuiasca-heroina-cu-etnobotanice-8807355
8807355
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.