Departamentul pentru Energie: Este exclus ca România să aibă probleme în alimentarea cu gaze ruseşti

Postat la 16 iunie 2014 26 afişări

Populaţia României este "exclus" să fie afectată de sistarea livrărilor de gaze ruseşti spre Ucraina, întrucât există suficiente gaze înmagazinate în depozitele subterane, iar producţia depăşeşte consumul, a declarat într-un comunicat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

Departamentul pentru Energie: Este exclus ca România să aibă probleme în alimentarea cu gaze ruseşti

 "Am avut în această dimineaţă (luni - n.r.), împreună cu operatorul de transport gaze naturale, Transgaz Mediaş, o analiză a situaţiei, iar, din datele primite, rezultă că avem deja stocate peste 1,4 miliarde de metri cubi de gaze naturale. Mai mult, în ultima lună şi, inclusiv, în prezent, producţia internă a României depăşeşte consumul naţional, ceea ce ne ajută foarte mult. Şi, să nu uităm, că vin luni de vară, în care consumul scade natural", a spus Nicolescu în comunicat.

Grupul rusesc Gazprom, de la care România importă indirect gaze naturale, a anunţat luni că a avertizat Comisia Europeană în legătură cu "posibile perturbări" în aprovizionare, în cazul în care Ucraina, căreia Rusia a decis să înceteze să-i mai furnizeze gaze neplătite în avans, prelevează gaze din volumele aflate în tranzit, relatează AFP.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/departamentul-pentru-energie-este-exclus-ca-romania-sa-aiba-probleme-in-alimentarea-cu-gaze-rusesti-12765543
12765543
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.