Dell se va delista de la bursă într-o tranzacţie de 24 miliarde de dolari, cu Microsoft acţionar

Postat la 05 februarie 2013 17 afişări

Producătorul de PC-uri Dell se va delista de la bursă într-o tranzacţie de 24 miliarde de dolari prin care fondatorul companiei, Michael Dell, va păstra controlul, iar Microsoft va deveni unul dintre cei mai importanţi acţionari.

Consiliul de Administraţie al Dell se pregătea luni seară să intre în şedinţă pentru a vota oferta, iar acordul ar putea fi anunţat încă de marţi dimineaţă, potrivit Bloomberg.

Tranzacţia evaluează Dell la 13,5 - 13,75 dolari pe acţiune. Titlurile Dell au închis luni la New York la 13,27 dolari, cu o capitalizare de piaţă de 23 miliarde de dolari.

Microsoft va investi două miliarde de dolari la Dell prin această operaţiune, iar fondul Silver Lake Management va aduce peste un miliard de dolari.

Directorul general Michael Dell va contribui cu participaţia pe care o deţine, de 15,7%, evaluată la 3,6 miliarde de dolari, şi va investi alte 700 milioane de dolari cash din averea personală pentru a deţine pachetul majoritar, a afirmat sura citate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Dell,
Microsoft,
acţionar
/actualitate/dell-se-va-delista-de-la-bursa-intr-o-tranzactie-de-24-miliarde-de-dolari-cu-microsoft-actionar-10543340
10543340
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.