Deficitul bugetar a ajuns la 4,2 miliarde de lei după trei luni, sub ţinta convenită cu FMI

Postat la 26 aprilie 2013 23 afişări

Deficitul bugetar a urcat după primele trei luni la 4,19 miliarde de lei, reprezentând 0,67% din PIB, şi s-a încadrat în ţinta convenită cu FMI pentru această perioadă, de 4,5 miliarde de lei, potrivit Ministerului Finanţelor.

Deficitul bugetar a ajuns la 4,2 miliarde de lei după trei luni, sub ţinta convenită cu FMI

 Execuţia bugetului general consolidat s-a încheiat după două luni cu un deficit de 2,44 miliarde de lei ( 0,39% din PIB).

Veniturile bugetare au totalizat 47,04 miliarde de lei (7,5% din PIB) la finele lunii martie şi au fost cu 3% mai nari în termeni nominali faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pe categorii de venituri, încasările din TVA au fost mai mari cu 9,5%, iar cele din impozitul pe venit şi contribuţiile de asigurări sociale cu 11,5% şi, respectiv 3,6%, datorită creşterii veniturilor salariale ca urmare a măsurilor de reîntregire a salariilor bugetarilor şi a majorării salariului minim de la 1 februarie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/deficitul-bugetar-a-ajuns-la-4-2-miliarde-de-lei-dupa-trei-luni-sub-tinta-convenita-cu-fmi-10803774
10803774
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.