Declaraţia de avere a unui CERŞETOR. Câţi bani câştigă in realitate un om al străzi

Autor: Andra Stroe Postat la 14 iunie 2019 2483 afişări

Un aventurier şi deţinător al unui record mondial spune că traiul pe străzile din Marea Britanie era mai profitabil decât îşi imagina. Cât câştiga acesta când locuia pe străzi?

Declaraţia de avere a unui CERŞETOR. Câţi bani câştigă in realitate un om al străzi

Ed Stafford, fost căpitan de armată, a petrecut două luni pe străzi în oraşele Glasgow, Manchester şi Londra. El a constatat că, pe lângă hrana asigurată permanent, el putea câştiga până la 200 de lire pe noapte.

Bărbatul s-a îngrăşat cu aproape 5 kilograme deoarece trecătorii îi ofereau în permanenţă mâncare: fast-food, sandvişuri sau burgeri. „Am fost şocat de cantitatea de mâncare disponibilă”, povesteşte el, citat de Daily Mail. „Iniţial credeam că o să slăbesc foarte mult şi că va fi foarte greu să supravieţuiesc, dar de fapt era o abundenţă de persoane care doreau să te ajute în toate cele trei oraşe. În Glasgow am asistat 26 de voluntari care au dăruit mâncare într-o seară, dar au găsit doar două persoane fără adăpost. Una chiar s-a plâns că oamenii îi dau prea multă mâncare”, continuă el.

De asemenea, oamenii îi dădeau şi bani, aşa că bărbatul reuşea să strângă chiar şi 200 de lire pe noapte. „E destul de comun ca în Londra oamenii să facă în jur de 100-200 de lire pe seară, sumă care este mult peste media pe care o câştigă un muncitor obişnuit”, spune bărbatul. El povesteşte că un bărbat pe care îl acompania uneori în Manchester strângea 20 de lire în 30 de minute cerând trecătorilor bani pentru hostel, când de fapt, acesta, folosea banii pentru a-şi cumpăra cocaină.

Stafford a fost, de asemenea, şocat de cât de resemnaţi erau unii oameni fără adăpost faţă de situaţia lor. „Credeam că nimeni nu locuieşte pe străzi de bună voie, dar cu timpul mi-am dat seama că unii preferă acest mod de trai”, spune el.

În jur de 4.000-5.000 de persoane dorm pe străzi în fiecare noapte, potrivit revistei Big Issue.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.