Decizie îngrijorătoare: Directorul Agerpres poate fi demis de Parlament

Postat la 31 octombrie 2017 37 afişări

Plenul Senatului a votat, luni, propunerea legislativă pentru completarea Legii 19/2003 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Presă Agerpres, care prevede demiterea directorului general în cazul respingerii de către Parlament a Raportului anual de activitate al instituţiei.

Decizie îngrijorătoare: Directorul Agerpres poate fi demis de Parlament

În expunerea de motive a actului normativ, iniţiatorii susţin că directorul general al Agerpres „se bucură de o imunitate totală în interiorul mandatului său”, adăugând că, dintre „instituţiile publice de cultură aflate sub control parlamentar, Agenţia Naţională de Presă este singura în cazul căreia Parlamentul nu are niciun instrument de acţiune în cazul în care constată un management neperformant”.

Proiectul de lege a fost iniţiat de senatorii PSD Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, Valer-Daniel Breaz, Gabriela Creţu, Ovidiu-Cristian-Dan Marciu şi Liviu-Lucian Mazilu. Potrivit proiectului, „Respingerea de către Parlament a raportului anual de activitate atrage demiterea, de drept, a directorului general”.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.