Decizie în instanţă: Companiile municipale ale Gabrielei Firea nu sunt legale

Postat la 14 februarie 2019 281 afişări

Curtea de Apel Bucureşti a decis joi anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare ale Companiilor municipale. Soluţia este definitivă şi vine la capătul unui proces iniţiat de USR Bucureşti.

Decizie în instanţă: Companiile municipale ale Gabrielei Firea nu sunt legale

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a decis, astfel, anularea hotărârilor de înfiinţare a celor 22 de societăţi comerciale create de Gabriela Firea în martie anul trecut.

Consilierii municipali USR au contestat înfiinţarea acestor Companii pe motiv că hotărârile au fost adoptate ilegal. Mai precis, ele au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri, şi nu cu votul a două treimi, aşa cum ar fi fost nevoie pentru astfel de proiecte care privesc patrimoniul Capitalei.

 

Instanţa a decis astăzi că toate companiile au fost înfiinţate de Gabriela Firea cu încălcarea legii: "Admite recursurile formulate. Casează în parte sentinţa atacată şi, în rejudecare,: Admite acţiunea şi, în consecinţă, anulează actele administrative contestate în cauză. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 22.11.2018".

 

Concret, sentinţa nu presupune desfiinţarea companiilor, ci arată că aceste companii au fost în mod nelegal înfiinţate. 

 

Până la remedierea situaţiei, dacă va fi găsită o soluţie de remediere, aceste companii sunt complet blocate. Angajaţii lor nu-şi primesc salariile, nu se pot face plăţi, nu se pot încasa facturi, nu se pot face lucrări de niciun fel, scrie digi24.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companii,
decizie,
refuz,
instanta,
legalitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.