Decizia tribunalului: Dominique Strauss-Kahn ramane in arest (VIDEO). Vezi aici actul de acuzare

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 16 mai 2011 17 afişări

Judecatoarea Melissa Jackson, care se ocupa de cazul agresiunii sexuale atribuite lui Dominique Strauss-Kahn a decis, marti, ca acesta sa ramana in detentie la New York inca o saptamana, refuzand cererea avocatilor de eliberare a clientului lor pe cautiune.

Urmatoarea audiere in acest caz la tribunalul districtual din Manhattan a fost stabilita pentru 20 mai.

Avocatul Benjamin Brafman a cerut eliberarea pe cautiune a clientului sau pentru suma de un milion de dolari, cu promisiunea ca acuzatul va ramane disponibil pentru ancheta. Brafman a argumentat ca Strauss-Kahn este cooperant, are tot interesul sa-si demonstreze vinovatia si poate fi lasat liber, cu conditia sa poarte o bratara electronica de monitorizare. El a adaugat ca Strauss-Kahn nu a incercat sa fuga, ci a plecat de la hotel "ca sa ia pranzul impreuna cu un martor care va depune marturie in acest sens la proces".

Procurorul a cerut, in schimb, tinerea lui Strauss-Kahn in arest la New York, ca fiind varianta cea mai sigura, avand in vedere ca "a mai incercat deja sa fuga" deja sambata, cand a plecat precipitat spre aeroport, asa cum reiese din inregistrarile video ale hotelului. Procurorul a spus ca daca acuzatul e lasat sa plece in Franta, "o tara care nu-si extradeaza cetatenii in SUA, nu mai exista mecanisme legale care sa garanteze intoarcerea sa la New York pentru proces".

Dominique Strauss-Kahn are de combatut mai multe capete de acuzare de agresiune sexuala si sechestrare de persoana, care totalizeaza o condamnare la inchisoare de pana la 74 de ani si trei luni. Inculparea sa vine in urma plangerii unei cameriste de la hotelul Sofitel din New York. Presa franceza a publicat textul actului de acuzare, continand descrierea faptelor atribuite sefului FMI.

Sotia acuzatului, Anne Sinclair, a plecat de la Paris si este in drum spre New York, spre a-si sustine sotul, a anuntat Brafman.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/decizia-tribunalului-dominique-strauss-kahn-ramane-in-arest-video-vezi-aici-actul-de-acuzare-8269613
8269613
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.