Decizia momentului în SUA. Lovitură dură

Postat la 06 februarie 2024 257 afişări

Decizia momentului în SUA. Lovitură dură

Donald Trump a susţinut că este imun la acuzaţii penale pentru acte despre care a spus că intră în atribuţiile sale de preşedinte.

Este un eşec pentru Trump, care a invocat ani de zile imunitatea prezidenţială în timp ce se lupta cu mai multe cazuri.

Se aşteaptă ca fostul preşedinte să facă apel împotriva hotărârii.

Donald Trump nu beneficiază de imunitate prezidenţială şi poate fi urmărit penal pentru acuzaţia de complot în vederea răsturnării alegerilor din 2020, a decis un tribunal american, scrie BBC.

Donald Trump a susţinut în acest caz juridic de referinţă că este imun la acuzaţii penale pentru acte despre care a spus că intră în atribuţiile sale de preşedinte. Hotărârea de marţi de la Washington DC a anulat această pretenţie.

Este un eşec pentru Trump, care a invocat ani de zile imunitatea prezidenţială în timp ce se lupta cu mai multe cazuri. Se aşteaptă ca fostul preşedinte să facă apel împotriva hotărârii, ceea ce înseamnă că acest caz ar putea ajunge în cele din urmă la Curtea Supremă, unde conservatorii deţin o majoritate de 6-3.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
decizie,
lovitura,
sua

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.