Decizia de interzicere în România a filmului "Nymphomaniac Vol. II", în presa străină: "Un caz unic de cenzură în Europa"

Postat la 30 ianuarie 2014 62 afişări

Agence France-Presse (AFP), The New York Times şi Huffington Post au prezentat, în ediţiile lor online, decizia Comisiei de clasificare a filmelor a Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) de a interzice partea a doua a filmului "Nymphomaniac", de Lars von Trier, în cinematografele din România.

Decizia de interzicere în România a filmului "Nymphomaniac Vol. II", în presa străină: "Un caz unic de cenzură în Europa"

 Lungmetrajul "Nymphomaniac Vol. II", de Lars von Trier, a fost interzis în cinematografele româneşti, unde urma să ruleze din 7 februarie, după ce a primit, marţi, din partea Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) clasificarea "I.M.-18-XXX" - filme interzise minorilor şi proiecţiei cu public.

Decizia de a interzice acest film în cinematografele româneşti este "o premieră în Europa", potrivit distribuitorului lungmetrajului, Independenţa Film, citat de AFP.

"Filmul a fost interzis difuzării de Comisia de clasificare. Decizia poate fi contestată", a confirmat pentru AFP un purtător de cuvânt al Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) din România, Marinela Oancea.

Motivele care au condus la această decizie nu au fost precizate, mai scrie agenţia de presă franceză, care adaugă că, în schimb, filmul poate fi comercializat pe DVD.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/decizia-de-interzicere-in-romania-a-filmului-nymphomaniac-vol-ii-in-presa-straina-un-caz-unic-de-cenzura-in-europa-11993048
11993048
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.