Decizia cu privire la intrarea Romaniei si Bulgariei in Schengen, amanata pana in septembrie

Postat la 09 iunie 2011 24 afişări

Consiliul JAI, format din ministrii de interne si ai justitiei din UE, nu va stabili la reuniunea de joi o data pentru intrarea Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen, insa va lua o decizie in acest sens cel mai tarziu in septembrie.

Conform proiectului, Romania si Bulgaria nu vor intra in spatiul Schengen pentru o perioada nedeterminata, in pofida indeplinirii criteriilor tehnice, conform unui proiect de concluzii al Consiliului ministrilor UE pentru Afaceri Interne si Justitie, citat de Novinite.com.

Ministrii de Interne europeni se intalnesc joi la Luxemburg, unde vor lua nota de faptul ca sistemele de control la granita ale Romaniei si Bulgariei au fost imbunatatite pentru a indeplini standardele Schengen, dar nu vor stabili si data intrarii celor doua tari in spatiul Schengen, afirma DPA, citand un diplomat care s-a referit la proiectul de declaratie a consiliului JAI.

Ministrii europeni "vor reveni asupra subiectului cat mai curand posibil si cel mai tarziu in septembrie 2011, in vederea luarii unei decizii", a adaugat diplomatul citat, citand proiectul de declaratie.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/decizia-cu-privire-la-intrarea-romaniei-si-bulgariei-in-schengen-amanata-pana-in-septembrie-8326741
8326741
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.