Decapitată la 14 ani fiindcă a refuzat să se mărite

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 01 decembrie 2012 35 afişări

O fată de 14 ani din Afganistan a fost decapitată de doi bărbaţi, după ce a refuzat să se mărite cu unul dintre aceştia, relatează BBC, citând surse din Amnesty International.

Gaistina, studentă, a fost ucisă în districtul Imam Sahib din provincia Kunduz. Fata plecase să ia apă, când a fost acostată de cei doi bărbaţi, care i-au tăiat capul. Sângerosul eveniment a fost relatat de ziarele locale şi confirmat de reprezentanţii Amnesty International pentru BBC, care au explicat că mobilul crimei a fost legat de faptul că fata şi părinţii ei au refuzat căsătoria propusă de unul dintre ucigaşi. Ulterior, ambii ucigaşi au fost arestaţi.

Crima a avut loc cu doar o zi înainte de introducerea în congresul SUA, miercuri, a Afghan Women and Girls' Security Promotion Act, o reglementare propusă de un republican şi de o democrată, prin care se cere guvernului american să ia măsuri de protecţie a femeilor şi a fetelor din Afganistan, având în vedere apropiata plecare a armatei SUA din această ţară.

Decapitarea Gaistinei a fost al 15-lea atac mortal asupra unei femei înregistrat în provincia Kunduz în 2012, potrivit Amnesty International. În octombrie, unei tinere i-a fost tăiat gâtul fiindcă a refuzat să lucreze ca prostituată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Afganistan,
crima,
casatorie,
talibani,
fata,
decapitata
/actualitate/decapitata-la-14-ani-fiindca-a-refuzat-sa-se-marite-10361507
10361507
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.