Deca: În calitate de ministru al Educaţiei, voi lupta ca profesia de dascăl să fie una respectată

Autor: Laura Buciu Postat la 10 mai 2023 26 afişări

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a spus, miercuri, în Parlament, că va lupta, atât cât va fi ministru pentru ca profesia de dascăl să fie una respectată. În timpul discursului din plen, peste 10.000 de dascăli protestau în Capitală.

Deca: În calitate de ministru al Educaţiei, voi lupta ca profesia de dascăl să fie una respectată

Deca a spus că pachetul de legi ale educaţiei reprezintă proiectul ambiţios pe care coaliţia de guvernare şi l-a asumat.

„Ministerul Educaţiei, prin echipa sa şi cu ajutorul întregii societăţi, a elaborat un pachet de reforme coerente, predictibile. Vorbim despre o modificare radicală a sistemului de învăţământ, iar investiţiile, prioritizarea zonelor defavorizate la alocările bugetare şi măsurile care vizează întregul succesul pe întregul parcurs educaţional sunt doar câţiva dintre pilonii de bază ai acestui proiect. Învăţământul românesc are nevoie de toată susţinerea. Protestul cadrelor didactice de astăzi confirmă acest lucru”, a spus Ligia Deca.

Ministrul a mai spus că aceste date au fost clarificate şi în discuţiile pe care le-a avut cu reprezentanţii federaţiilor sindicale din învăţământ.

„Ne dorim aceleaşi lucruri. În calitate de ministru al Educaţiei, voi lupta ca profesia de dascăl, de cadru didactic, să fie una respectată, inclusiv din punctul de vedere al salarizării şi al sprijinului şi respectului pe care li-l acordăm. Munca profesorilor trebuie apreciată, iar în Ministerul Educaţiei vor găsi totdeauna un partener”, a mai spus ministrul Ligia Deca.

Peste 10.000 de persoane participă, miercuri, la protestul sindicaliştilor din Educaţie. „Lacătul pe şcoala. grevă generală”, scrie pe pancartele profesorilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
deca,
minsitru,
dascăl

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.