De duminică România are o nouă profesie

Autor: Dorin Oancea Postat la 06 noiembrie 2015 370 afişări

Odată cu promulgarea legii 256/2015 apare în România, în mod oficial, o nouă profesie, cea de dietetician. Legea, care intră în vigoare începând cu 8 noiembrie, priveşte exercitarea profesiei de dietetician, dar şi înfiinţarea şi funcţionarea Colegiului Dieteticienilor.

De duminică România are o nouă profesie

Profesia de dietetician este o profesie liberală, menită să asigure o nutriţie echilibrată, şi poate fi practicată în baza unei diplome de licenţă în specializarea nutriţie şi dietetică, eliberată de o instituţie de învăţământ superior, în urma unei pregătiri de cel puţin 3 ani, eliberată de o universitate din România sau din străinătate şi echivalată.

Autorizaţia se reînnoieşte la un interval de 5 ani, de către asociaţia de profil.Sistemul de învăţământ din România pregăteşte în fiecare an circa 100 de dieteticieni, care sunt licenţiaţi în 4 universităţi de medicină. În Europa există circa 36.000 de dieteticieni, iar organizaţiile profesionale fac parte din European Federation of Associations of Dietitians (EFAD).

Studiile arată că pentru fiecare dolar cheltuit pentru terapie nutriţională pacienţii cardiaci economisesc 4,28 dolari. 90% din infractele miocrdice şi din accidentele cerebrale ar putea fi prevenite iar nutriţia şi dieta acoperă 50% din prevenţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
lege,
nutritie,
colegiu,
eliberare,
functionare
/actualitate/de-duminica-romania-are-o-noua-profesie-14876593
14876593
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.