De ce şefii ar trebui să îşi lase angajaţii să doarmă la birou

Postat la 27 martie 2018 265 afişări

După trecerea la ora de vară, angajaţilor ar trebui să le fie permis să doarmă minim o oră în timpul programului, pentru a recupera ora de somn pierdută în noaptea de sâmbătă spre duminică, când s-a trecut la ora de vară. Nu este dorinţa unui angajat obosit, ci concluzia la care au ajuns specialiştii în urma studiilor realizate.

De ce şefii ar trebui să îşi lase angajaţii să doarmă la birou

Conform studiului realizat de psihologul  Dr. Nerina Ramlakhan, 25% din angajaţi se odihnesc doar cinci ore pe noapte, cu trei ore mai puţin decât media recomandată. Iar în noaptea în care ceasul s-a dat înainte, aceştia au dormit doar patru ore, o cantitate de somn nu doar insuficientă, ci de-a dreptul periculoasă, avertizează aceasta.

Lipsa somnului poate genera o mulţime de probleme de sănătate, cum ar fi diabetul, probleme cardiace sau depresie.

Ea adaugă că verificarea telefonului sau a computerului pe timpul nopţii, dar şi sursele electrice de lumină pot afecta calitatea somnului. Dr. Ramlakhan sugerează că o pauză între orele 14:00-16:00 ar fi ideală, dar nu mai târziu, pentru a nu afecta orele de somn din timpul nopţii.

De asemenea, David Wagner, de la Universitatea din Oregon, avertizează că lipsa somnului se află în spatele a 5% dintre cazurile de infarct miocardic, şi totodată, poate creşte cu cinci procente numărul leziunilor suferite la locul de muncă.

Chiar şi judecătorii sunt afectaţi de o uşoară modificare a timpului: au dat cu 5% mai multe pedepse cu închisoarea luni, după schimbarea orei, în comparaţie cu alte zile ale anului.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.