De ce renunta la functie seful GSK Romania, Patrick Desbiens

Autor: Razvan Muresan Postat la 22 noiembrie 2010 79 afişări

Patrick Desbiens, General Manager GlaxoSmithKline Romania din ianuarie 2009, a fost numit vicepresedinte Primary Care Operations in cadrul GSK Franta. Mai multe detalii despre succesorul lui Patrick Desbiens la conducerea GSK Romania vor fi comunicate in perioada urmatoare.

"In noul sau rol, Patrick Desbiens va fi responsabil de implementarea noului model de business in Franta si va pune accent pe cresterea business-ului Primary Care in cadrul GSK Franta. De asemenea, el va fi responsabil de toate teritoriile de peste mari ale GSK Franta (DOM - departamente de peste mari, TOM - teritorii de peste mari)", se arata in comunicatul remis BUSINESS Magazin.

"Divizia Primary Care reprezinta o parte semnificativa a business-ului si o mare oportunitate pentru GSK Franta. Aceasta divizie reprezinta aproape jumatate din business-ul din Franta, ceea ce pentru mine, ca lider, inseamna o provocare imensa. Experienta din Romania a fost o oportunitate fantastica de a invata. Aceasta experienta din Romania ma va ajuta in mandatul provocator pe care l-am acceptat", a declarat Patrick Desbiens.

In functia de General Manager al GSK Romania, Patrick a fost responsabil de cresterea si dezvoltarea diviziei farmaceutice a GSK si de Europharm Distributie, in total un business in valoare de peste 270 de milioane de euro in 2009. Patrick Desbiens este convins ca dezvoltarea business-ului nu poate fi separata de dezvoltarea profesionala a angajatilor si de implicarea acestora in evolutia companiei. Sub conducerea sa in Romania, Patrick Desbiens si-a pus amprenta asupra modelului de business astfel incat GSK sa atinga un nivel cat mai ridicat de performanta. De asemenea, el a sustinut dezvoltarea unei culturi de comunicare interna, ceea ce a dus la un nivel ridicat de implicare a angajatilor. De altfel, implicarea angajatilor si practicile de management au fost masurate si evaluate de agentia de consultanta in resurse umane AON Hewitt, ceea ce a dus la numirea recenta a GSK Romania ca "Cel mai bun angajator", in cadrul studiului "Best employer 2009-2010". "Am lucrat cu o echipa minunata, cu profesionisti motivati sa puna binele pacientilor in centrul activitatii lor zilnice, ajutandu-i astfel pe oameni sa se bucure de fiecare moment al vietii lor. Acest premiu este o recunostere a culturii dezvoltate local de GSK, o cultura in care toti angajatii nostri contribuie activ la indeplinirea misiunii companiei", a mai adaugat Patrick Desbiens.

Patrick Desbiens s-a alaturat GSK in anul 1996, in Canada, in functia de Corporate Communications Manager. Ulterior, Patrick Desbiens a ocupat diferite functii de management in cadrul departamentelor de marketing si vanzari si a condus Regiunea Québec, unde a fost responsabil pentru toate operatiunile comerciale si afaceri guvernamentale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GSK,
Patrick Desbiens,
mandat,
Franta,
succesiune
/actualitate/de-ce-renunta-la-functie-seful-gsk-romania-patrick-desbiens-7737969
7737969
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.