De ce preferă românii maşinile second hand aduse din Germania

Postat la 16 noiembrie 2021 460 afişări

De ce preferă românii maşinile second hand aduse din Germania

Maşinile second hand din Germania formează de departe categoria cea mai populară din rândul preferinţelor clienţilor români.

Motivele sunt destul de clare: vârsta, istoricul precum şi condiţia autoturismelor. Toate aceste beneficii vin la pachet cu preţuri mai mult decât atrăgătoare pentru români. De asemenea, infrastructura rutieră a nemţilor asigură o stare mai bună a autoturismelor rulate, atât tehnică cât şi estetică.

Cele mai populare platforme, care au şi versiune în limba română, sunt Mobile.de şi AutoScout24. Dacă ai găsit maşina potrivită, dar nu eşti dispus să mergi după cea până în Germania, trebuie să ştii că există firme specializate care aduc maşini la comandă. Aceste firme se ocupă şi de transport, iar unele chiar şi de documentaţie sau informaţii despre finanţare.

Câteva sfaturi pentru cei care vor o maşină rulată, adusă din Germania

Caută o maşină cât mai nouă şi care respectă cel puţin normele de emisii Euro 5, adică maşini fabricate în 2009-2010. Ar fi bine să ai în vedere o maşină care să nu aibă la bord mai mult de 100.000 de kilometri.

Nu sunt recomandate maşinile cu preţul cel mai mic, acestea ar putea avea kilometrajul măsluit. Preţul mic poate fi un indicator în acest sens, dar poate ascunde şi alte probleme mai grave.

Primăvara şi toamna sunt cele mai bune perioade pentru achiziţionarea unui autoturism second-hand. S-a constatat că în aceste sezoane sunt postate cele mai multe anunţuri. Tot primăvara şi toamna au fost întâlnite preţurile cele mai bune la maşini rulate.

Cititi mai multe pe www.promotor.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
masini

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.