De ce nu functioneaza paracetamolul in spatiu

Autor: Razvan Muresan Postat la 18 aprilie 2011 79 afişări

Astronautii care iau parte la misiunile spatiale ar putea sa nu mai ia paracetamol pentru tratamentul durerilor de cap sau antibiotice impotriva infectiilor, potrivit rezultatelor unui studiu recent.

Oamenii de stiinta au demonstrat ca medicamentele isi pierd din eficienta mult mai repede in afara atmosferei terestre. De vina ar fi lipsa gravitatiei si nivelul ridicat al radiatiilor, dupa cum reiese din cercetarea Centrului Johnson Space al NASA. Pe Pamant, medicamentele sunt fabricate pentru a rezista timp de doi ani de la productie. Insa, conditiile de pastrare, cum ar fi locurile uscate, ferite de lumina si caldura, au un rol decisiv in conservarea substantei active, deci in eficienta tratamentelor, scrie dailymail.co.uk.

Ca urmare a acestor descoperiri, specialistii lucreaza la gasirea unor noi variante care sa le garanteze astronautilor posibilitatea de a se trata in cazul aparitiei unor afectiuni. Solutiile sunt deocamdata greu de gasit, insa misiunile in spatiu, mai ales cele de lunga durata, cresc nevoia de a lua medicamente.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
studiu,
NASA,
paracetamol,
astronauti,
spatiu
/actualitate/de-ce-nu-functioneaza-paracetamolul-in-spatiu-8167633
8167633
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.