De ce nu a fost mărită pedeapsa lui Năstase. MOTIVAREA instanţei

Postat la 19 mai 2014 47 afişări

Nivelul de pregătire culturală, lipsa antecedentelor penale, relaţiile sociale pe diferite planuri, dar şi conduita pe care a avut-o Adrian Năstase după comiterea faptelor se numără printre motivele pentru care Tribunalul Bucureşti a decis să nu-i majoreze pedeapsa cu închisoarea.

De ce nu a fost mărită pedeapsa lui Năstase. MOTIVAREA instanţei

 Potrivit motivării deciziei luate în 8 mai de judecătoarea Manuela Golea Mladin, pedeapsa de patru ani de închisoare este "suficientă" şi aptă să producă "transformări reale şi profunde ale conştiinţei petentului şi, pe cale de consecinţă, modificări statornice, de durată ale comportamentului acestuia".

Printre motivele pentru care instanţa a decis să nu-i majoreze pedeapsa lui Năstase se află "lipsa antecedentelor penale (evident anterior momentului comiterii celor trei infracţiuni de către condamnat), micromediul persoanei condamnatului, relaţiile acestuia pe diferite planuri - cu ambianţa socială, în cadrul acestor din urmă aspecte un loc central ocupându-l gradul integrării sociale sub multiplele sale aspecte: profesională, familială (neputând fi indiferente sub aspectul caracterizării persoanei şi implicit al individualizării pedepsei globale, aspecte ca atitudinea condamnatului faţă de membrii familiei sale, modul în care se îngrijeşte de întreţinerea şi educaţia copiilor, atmosfera creată în cadrul familiei, grija faţă de patrimoniul familiei), cultural - obştească (nivelul de pregatire culturală şi politico-ideologică, participarea la viaţa culturală şi la acţiunile sociale generale, atitudinea faţă de îndatoririle sociale, gradul de aderare la procesul creării omului responsabil)".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/de-ce-nu-a-fost-marita-pedeapsa-lui-nastase-motivarea-instantei-12634964
12634964
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.