V-aţi petrece vacanţa acasă la Van Gogh sau la Degas? (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 18 mai 2014 131 afişări

Unii dintre iubitorii de frumos nu se mulţumesc doar să admire operele artistului preferat, ci ar dori, dacă se poate, să surprindă ceva din atmosfera în care acesta a trăit şi creat.

Uneori acest lucru devine posibil, dat fiind că în ultimii ani au început să apară oferte de închiriere de apartamente sau chiar camere în clădirile unde au locuit şi creat cândva mari artişti, scrie Wall Street Journal. Printre acestea se numără locuinţa lui Van Gogh din Montmartre, Paris, unde nu s-a păstrat prea multe din elementele de epocă, însă cei ce petrec acolo cel puţin o noapte pot admira priveliştile admirate cândva de artist, ori o clădire tot din Paris, din Montparnasse, unde şi-a avut cândva studioul pictorul Yves Klein şi acum se poate închiria un apartament.

În Italia, la Florenţa, se găseşte Palazzo Bellini delle Stelle, construit de Cosimo I de Medici şi care l-a găzduit pe sculptorul renascentist Giambologna la începutul secolului al XVII-lea. În clădirea monument istoric este disponibil pentru turişti un apartament renovat astfel încât să se apropie cât mai bine de aspectul său de altădată, unul din punctele de atracţie constituindu-l frescele de pe tavan realizate în secolul al XVIII-lea. Tot în Italia, pe malul Lacului Garda, se află reşedinţa pictorului austriac Gustav Klimt, o fostă fabrică de ulei de măsline, unde acesta a pictat "Biserica din Cassone", tablou vândut pentru suma de 43 de milioane de dolari în 2010.

În SUA, la New Orleans se află casa unde a stat în 1872 impresionistul Edgar Degas. Casa, transformată în pensiune, este administrată de două urmaşe ale artistului. Ele fac şi oficiile de ghid pentru turiştii ce se cazează acolo, plimbându-i pe proprietate şi prin cartierul unde se află aceasta, Esplanade Ridge.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/v-ati-petrece-vacanta-acasa-la-van-gogh-sau-la-degas-galerie-foto-12632779
12632779
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.