De ce acest tânăr de 16 ani a refuzat 5 milioane de lire sterline

Autor: Georgiana Călin Postat la 24 ianuarie 2017 524 afişări

Un tânăr programator de 16 ani din Marea Britanie a primit de la nişte investitori americani o ofertă de peste 5 milioane de lire sterline pentru un site pe care l-a creat.

De ce acest tânăr de 16 ani a refuzat 5 milioane de lire sterline

Mohammed Ali, care şi-a lansat prima companie la doar 12 ani, a refuzat oferta considerând că produsul său va face mult mai mulţi bani, conform Daily Mail. 

Adolescentul din Dewsbury, Yorkshire, a lansat de curând un site de comparare a preţurilor împreună cu partenerul său, Chris Thrope, în vârstă de 60 de ani, iar cei doi afirmă că produsul lor nu are rival pe piaţă. Aceştia  au întâlnit un grup de americani în Londra, care le-a făcut o oferă de peste 5 milioane de dolari pentru site, însă au refuzat-o chiar înainte de Crăciun. Principalul motiv, spun cei doi, constă în faptul că tehnologia şi conceptul valorează deja milioane, însă „imaginează-ţi cât va valora după ce oamenii vor începe să le folosească”.

„Înţeleg riscul căruia mă supun, dar vreau să creez un brand şi, în acelaşi timp, să fac ceva pentru mine. Principalul atu al acestei aplicaţii este faptul că nu are concurenţă – economiseşti bani în timp real”, spune Ali.  Ideea site-ului aparţine lui Thrope, un antreprenor care a pus bazele platformei de marketing WeNeed1 în 2009 cu scopul de a aduce la un loc cumpărătorii şi vânzătorii de bunuri şi servicii din Marea Britanie; acesta nu a reuşit, însă, să o creeze până când nu l-a întâlnit pe Ali. Tânărul a reuşit să codeze platiforma chiar din dormitorul său, în timp ce studia pentru şcoală, iar lansarea site-ului este stabilită pentru 28 ianuarie.

Mohammed  Ali, care locuieşte cu părinţii şi fraţii săi, spune că a devenit pasionat de IT încă de la o vârstă fragedă şi a învăţat să codeze singur din cărţi şi tutoriale de pe YouTube. Mohammed Ali a câştigat peste 40.000 de lire sterline la 12 ani, după ce a pus bazele propriului său joc video.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.