De ce a rupt Regele Mihai legaturile cu Casa de Hohenzollern

Postat la 12 mai 2011 45 afişări

Avocatul Casei Regale, Ioan Luca Vlad, considera ca, in secolul 21, nu mai este normal ca familia regala a Romaniei sa aiba, prin titlu, "o legatura feudala, vetusta, cu un principat care nu mai exista din secolul 19", referindu-se la decizia Regelui Mihai de a rupe legaturile cu Casa de Hohenzollern.

"In secolul 21, nu mai este normal ca familia regala a Romaniei, stat suveran si independent, sa aiba, prin titlu, o legatura feudala, vetusta, cu un principat care nu mai exista din secolul 19", a declarat Ioan Luca Vlad, potrivit Gandul, adaugand ca legaturile cu Casa de Hohenzollern erau formale, cele doua familii scriindu-si "o data pe an, de Craciun". Avocatul a precizat ca, deocamdata, Casa Regala a Romaniei nu au primit niciun raspuns de la Casa de Hohenzollern, ca urmare a instiintarii privind intreruperea relatiilor dinastice si istorice. "Cam intr-o luna vin raspunsurile de la suverani, iar acestea sunt foarte formale. Vor scrie, probail, ca au luat act si ii vor ura Majestatii Sale multa sanatate", spune avocatul Ioan Luca Vlad.

Potrivit acestuia, decizia regelui Mihai nu are de ce sa-i lezeze pe membrii familiei de Hohenzollern, intrucat nu le afecteaza "in niciun fel drepturile" si, in plus, nu au formulat nicio pretentie in ceea ce priveste succesiunea in cadrul Casei Regale a Romaniei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
casa regala,
Mihai,
Hohenzollern,
dinastie,
Duda
/actualitate/de-ce-a-rupt-regele-mihai-legaturile-cu-casa-de-hohenzollern-8262641
8262641
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.