De câţi ani ai nevoie pentru a crea un imperiu de proporţiile grupului Inditex

Autor: Cristina Roşca Postat la 21 ianuarie 2013 74 afişări

Bazele imperiului de moda spaniol Inditex care cuprinde opt branduri în portofoliu- Zara, Zara Home, Bershka, Pull&Bear, Stradivarius, Massimo Dutti, Oysho, Uterque, au fost puse în ur­mă cu circa 38 de ani de către miliardarul Arman­cio Ortega, unul dintre cei mai dis­creţi miliardari ai lumii.

De câţi ani ai nevoie pentru a crea un imperiu de proporţiile grupului Inditex

Bazele imperiului de moda spaniol Inditex care cuprinde opt branduri în portofoliu- Zara, Zara Home, Bershka, Pull&Bear, Stradivarius, Massimo Dutti, Oysho, Uterque,  au fost puse în ur­mă cu circa 38 de ani de către miliardarul Arman­cio Ortega, unul dintre cei mai dis­creţi miliardari ai lumii. Deşi despre el s-au scris articole pe bandă rulantă, spaniolul nu a dat niciodată un interviu, ba mai mult, du­pă ce s-a retras în 2011 de la conducerea gru­pu­lui s-a retras şi mai mult din viaţa publică. Ortega a renunţat la conducerea Inditex la 75 de ani şi în locul său l-a lăsat pe Pablo Isla, care urmează acelaşi model de conducere ca şi predecesorul său. În România, im­pe­riul construit de Ortega este lider de piaţă cu 88 de magazine şi afaceri estimate de ZF pent­ru 2012 la 150 de milioane de euro. Mai mult, planurile companiei nu se opresc aici, ţin­ta pentru acest an fiind depăşirea pragului de 100 de magazine.

Citiţi mai multe pe zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
branduri,
inditex,
zara,
Ortega
/actualitate/de-cati-ani-ai-nevoie-pentru-a-crea-un-imperiu-de-proportiile-grupului-inditex-10507441
10507441
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.