DB Schenker lansează pe piaţa din România primele două camioane alimentate cu gaz natural comprimat

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 27 februarie 2014 135 afişări

Noile camioane Iveco Daily, model 35S14G EEV cu gaz natural, ajută la reducerea cu până la 20% a emisiilor de CO2 comparativ cu un camion obişnuit, alimentat cu motorină.

DB Schenker lansează pe piaţa din România primele două camioane alimentate cu gaz natural comprimat

Acestea au o capacitate utilă de până la 800 kilograme şi vor deservi serviciul de transport în regim de grupaj domestic oferit de sucursalele Bucureşti şi Cluj-Napoca. "În timp ce camioanele conduse cu combustibili fosili emit 232 grame CO2 per km, cele cu caz natural emit 186 grame CO2", a relatat Albin Budinsky, CEO al DB Schenker România.

"Ca furnizor global de servicii de transport şi logistică, suntem conştienţi de responsabilitatea noastră faţă de mediul înconjurător şi faţă de moştenirea pe care o vom lăsa generaţiilor viitoare. Prin urmare, ne bazăm pe varianta cea mai ecologică existentă acum pe piaţă: gaz natural comprimat drept combustibil", a declarat Albin Budinsky.

Reţeaua globală DB Schenker cuprinde aproximativ 100.000 de angajaţi în 2000 de locaţii din peste 139 ţări. Cele două divizii ale companiei, DB Schenker Logistics şi DB Schenker Rail, oferă servicii logistice integrate în domeniul transportului terestru, aerian şi maritim. Compania este o filială a Deutsche Bahn AG şi a fost fondată la Viena în 1872.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/db-schenker-lanseaza-pe-piata-din-romania-primele-doua-camioane-alimentate-cu-gaz-natural-comprimat-12160424
12160424
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.