Daţi cu zarul ca să crească economia

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 29 iunie 2014 38 afişări

Premierul japonez Shinzo Abe a găsit o nouă pârghie de relansare economică, al cărei efect ar urma să se simtă mai repede decât măsurile de reformă promise pe termen lung, de genul reducerii birocraţiei, al dereglementării pieţei muncii şi a energiei: legalizarea cazinourilor.

Daţi cu zarul ca să crească economia

Guvernul lui Abe urmează să treacă prin parlament o lege în acest sens înainte de sfârşitul anului, cu argumentul că legalizarea cazinourilor, care ar urma să funcţioneze integrate în complexuri turistice, ar face parte din planul de relansare a turismului înainte de Olimpiada de la Tokyo din 2020.

După o vizită făcută la câteva cazinouri din Singapore, Shinzo Abe a declarat însă că legalizarea cazinourilor în Japonia ar trebui însoţită, la fel ca în Singapore, de politici de prevenire a criminalităţii asociate şi de prevenire a dependenţei de jocuri de noroc.

Japan Times scrie că firme ca MGM Resorts International şi Las Vegas Sands Corp. au deja în vedere investiţii de miliarde de dolari în ceea ce ar putea deveni a doua piaţă a jocurilor de noroc din Asia după Macau, cu o valoare anuală care ar putea ajunge la 40 mld. dolari în 2025.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dati-cu-zarul-ca-sa-creasca-economia-12854464
12854464
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.