Datele confirmă: Sectorul rezidenţial începe să se prăbuşească. Ce se întâmplă cu preţurile la apartamente

Postat la 19 septembrie 2018 259 afişări

Lucrările de construcţii au scăzut, pe total, în primele şapte luni, cu 3,7%, trase puternic în jos de contracţia sectorului rezidenţial

Datele confirmă: Sectorul rezidenţial începe să se prăbuşească. Ce se întâmplă cu preţurile la apartamente

Construcţiile inginereşti (lucrările mari, în care investeşte statul) au crescut cu 11,3%, aceasta fiind vestea bună ce vine din acest sector.

Datele care vin din sectorul de constucţii sunt amestecate. Datele BNR arată că în primele şase luni din an, oamenii au luat credite (în lei) de 6,3 miliarde de lei, în creştere cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe total (lei şi valută, populaţie şi companii), creditarea a crescut, în ritm mediu anual, cu 6,5%. O bună parte din aceşti bani se duc în achiziţia de case. Dar sectorul rezidenţal suferă. La şapte luni, sectorul clădirilor rezidenţiale a scăzut cu 28,9% (serie brută), comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, arat datele lunare ale Institutului Naţional de Statistică (INS).

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.