Darth Vader şi Mickey Mouse, sub acelaşi acoperiş

Postat la 07 noiembrie 2012 68 afişări

Compania Walt Disney a cumpărat compania de producţie Lucasfilm şi una dintre cele mai importante francize din istoria cinematografiei, “Războiul Stelelor”, potrivit digitaltrends.com.

"Această tranzacţie combină portofoliul de conţinut de clasă mondială al uneia dintre cele mai importante francize de divertisment din toate timpurile, Războiul Stelelor, cu creativitatea unică a celor de la Disney răspândită pe numeroase platforme, afaceri şi pieţe ", a precizat CEO-ul Disney, Robert Iger, citat într-un comunicat dat de grup referitor la cumpărarea Lucasfilm Ltd.

Valoarea tranzacţiei este de 4, 05 miliarde de dolari şi va fi plătită de Disney în bani şi acţiuni asigurând proprietatea companiei asupra tuturor filmelor casei de producţie Lucasfilm, dar şi asupra studiourilor de filmare şi a tehnologiilor dezvoltate de-a lungul anilor de companie. Prin urmare, gigantica familie Disney va include, pe lângă Lucasfilm, casa de efecte speciale Industrial Light&Magic, Skywalker Sound şi Lucas Arts, divizia de creaţie a jocurilor video.

Efectele acestei mişcări vor fi vizibile în câteva luni, dar ne putem gândi la câteva consecinţe evidente, cum ar fi intersectarea personajelor Disney cu cele ale Lucasfilms. Vom ajunge să vedem chiar şi personaje Mickey Mouse îmbrăcate precum Darth Vader. Anunţul tranzacţiei a fost însoţit de ştirea unui nou film din franciza Star Wars. Nu au fost dezvăluite detalii despre acesta, dar se presupune că va apărea în vara lui 2015 şi se va numi "Star Wars: Episodul VII".

La câteva zile după anunţ, George Lucas a prezentat un scurt film postat în care explică de ce a ales să vândă compania şi ce se va întâmpla în continuare cu aceasta.

Lucas a declarat că a simţit nevoia să plaseze compania într-o entitate mai mare, cu scopul de a o proteja:"Disney este o corporaţie uriaşă, oferă o serie de facilităţi. Foarte multă putere a fost câştigată prin această tranzacţie. Există foarte multe oportunităţi la Disney pe care nu le-am fi avut în alt studio."CEO-ul Lucasfilm, Kathleen Kennedy aduce ca argument realizările pe care Disney le-a avut cu Pixar şi Marvel, două companii cumpărate relativ recent care s-au bucurat de succes ghidate de Disney."Nu ne-am putea afla într-o casă mai bună" - a conchis el.

Lucas va continua să influenţeze franciza, Kennedy se referă la el folosind termeni de "înger păzitor" şi de "Yoda-ul meu". Astfel, chiar dacă nu mai face parte din conducerea operaţiunilor casei de producţie, el va avea un rol important în deciziile legate de brandul Star Wars: "Principalul aspect care ne interesează protejarea personajelor. Trebuie să ne asigurăm că vor continua să trăiască sub conceptul în care au fost create de Lucas" a spus Kennedy.

George Lucas şi-a explicat decizia simplu: "Fac asta pentru ca filmele să aibă o viaţă mai lungă, pentru ca mai muţi oameni să se bucure de ele în viitor".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Darth Vader,
Mickey Mouse,
Walt Disney,
Lucasfilm
/actualitate/darth-vader-si-mickey-mouse-sub-acelasi-acoperis-10281016
10281016
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.