Daniel Morar, acuzat de încălcarea Codului deontologic de către judecătorii din CSM

Postat la 07 martie 2013 33 afişări

Şeful interimar al Ministerului Public, Daniel Morar, fost procuror şef al DNA, a fost reclamat la Inspecţia judiciară de către judecătorii Consiliului Superior al Magistraturii, pentru conduită necorespunzătoare, încălcarea Codului deontologic şi lezarea independenţei sistemului judiciar.

Daniel Morar, acuzat de încălcarea Codului deontologic de către judecătorii din CSM

"Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis joi, în unanimitate, să sesizeze Inspecţia judiciară privind afirmaţiile făcute de domnul Daniel Morar, prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în interviul publicat în Revista 22 din data de 5 martie 2013 dacă prin aceste afirmaţii: afost afectată independenţa sistemului de justiţie, a judecătorilor şi procurorilor (art. 1 alin. 2 şi art. 30 alin. 2 din Legea 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea CSM); s-au încălcat normele Codului deontologic al judecătorului şi procurorului (art. 18 alin. 2 din Codul deontologic); a avut o conduită necorespunzătoare în calitatea sa de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau dacă a săvârşit o abatere disciplinară (art. 97 alin. 1 din Legea 303/2004)", potrivit unei informări a Secţiei remisă presei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
daniel morar,
incalcare,
judecatori,
acuzatii,
csm,
sef
/actualitate/daniel-morar-acuzat-de-incalcarea-codului-deontologic-de-catre-judecatorii-din-csm-10652628
10652628
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.