Daniel Ben Yehuda, şeful hotelului de cinci stele Sheraton: T1 a fost mai bun, cu 5-10% peste nivelul din anul anterior, s-au organizat mai multe evenimente. Acum sperăm la stabilitate. Bucureştiul a atras anul trecut doar un milion de străini în unităţile de cazare

Autor: Mirabela Tiron Postat la 07 mai 2025 37 afişări

Daniel Ben –Yehuda, şeful hotelului de cinci stele Sheraton din Capitală, spune că primele trei luni din acest an au fost ca grad de ocupare şi afaceri peste cele din perioada similară a anului trecut, dat fiind cererea mai mare pentru evenimente de business.

Daniel Ben Yehuda, şeful hotelului de cinci stele Sheraton: T1 a fost mai bun, cu 5-10% peste nivelul din anul anterior, s-au organizat mai multe evenimente. Acum sperăm la stabilitate. Bucureştiul a atras anul trecut doar un milion de străini în unităţile de cazare

Daniel Ben –Yehuda, şeful hotelului de cinci stele Sheraton din Capitală, spune că primele trei luni din acest an au fost ca grad de ocupare şi afaceri peste cele din perioada similară a anului trecut, dat fiind cererea mai mare pentru evenimente de business.

„T1 a fost mai bun, cu 5-10% peste cel de anul anterior, s-au organizat mai multe evenimente de business. Ca grad mediu de ocupare suntem undeva spre 70%, acum sperăm la stabilitate în piaţă“, a spus el. Sheraton (fostul Howard Johnson) din Capitală este un brand al lanţului internaţional Marriott, are o capacitate de 270 de camere şi operează 11 săli de conferinţă.

Compania Grand Plaza Hotel, ce administrează hotelul de cinci stele Sheraton din Capitală, a finalizat în 2023 cu o cifră de afaceri de 52,8 milioane de lei, în creştere cu 21% faţă de anul anterior şi a avut un profit net de un milion de lei, arată datele publice de la mfinante.ro. Încă nu a  fost atinsă cifra de afaceri din 2019, cel mai bun an din turism de dinainte de pandemie.

Datele publice arată că hotelul şi-a crescut afacerile în fiecare an din 2016 până în 2019, când a înregistrat cea mai mare cifră de afaceri şi un profit net de aproape 8 milioane de lei. În 2020 şi 2021, pe fondul pandemiei Covid-19, afacerile hotelului  s-au prăbuşit iar compania a raportat pierderi.

„Avem turism de business cu preponderenţă,  acesta este specificul hotelurilor de cinci stele din Capitală. Cu intrarea completă în Schengen străinii pot ajunge mai uşor în România, nu  mai stau  la cozi pentru formalităţi. Mai mult din jumătate de vizitatori sunt străini“.

Datele de la Statistică arată că Bucureşti atrage aproape jumătate din străinii care se cazează în unităţile din ţară. Doar  anul trecut Capitala a atras puţin peste un milion de străini, arată datele de la Statistică. Balanţa din turism este pe deficit însă, dat fiind că suma cheltuită de români în străinătate este mult peste suma lăsată de străini în ţară, potrivit datelor BNR.

România a intrat în Schengen terestru din ianuarie anul acesta, ceea ce înseamnă că cei care intră sau ies cu maşinile din ţară nu vor mai sta la cozi în vămi.

Bucureştiul are cea mai dezvoltată infrastructură hotelieră din ţară, aproape 11.000 de camere de hotel, cele mai multe fiind camere duble, ce oferă două locuri de cazare. Jumătate din camerele de hotel din Capitală sunt clasificate la patru stele.

Segmentul de food&beverage (mâncare şi băutură-n.red) generează o parte importanta din business când se organizează evenimente.

Daniel Ben Yehuda mai conduce cele două hoteluri din nordul Capitalei, Ramada Parc şi Ramada Plaza, clasificate la patru stele, cumulează 567 de camere şi formează complexul Parc Hotels.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.