Daniel Barbu (ALDE), împotriva finanţării Catedralei Mântuirii din bugetul Capitalei: Nu văd de ce ar trebui finanţată din bani publici

Postat la 09 august 2016 135 afişări

Liderul ALDE Bucureşti, Daniel Barbu, fost ministru al Culturii, se declară împotriva finanţării din bani publici a Catedralei Mântuirii Neamului, invocând faptul că ''Bucureştiul nu va fi îmbogăţit cu un mare monument de arhitectură, care să fie o mândrie''. Reprezentantul ALDE face acestă declaraţie în contextul în care joi, CGMB va vota propunerea primarului general de susţinere financiară a proiectului.

Daniel Barbu (ALDE), împotriva finanţării Catedralei Mântuirii din bugetul Capitalei: Nu văd de ce ar trebui finanţată din bani publici

 "Eu am un punct de vedere personal, am şi spus-o în timpul campaniei locale. Catedrala Mântuirii Neamului nu cred că trebuie finanţată din bani publici, atâta timp cât proiectul Catedralei nu a fost unul public. Bucureştiul, insist asupra acestui lucru, nu va fi îmbogăţit cu un mare monument de arhitectură, care să fie o mândrie pentru toţi bucureştenii, că sunt practicanţi ortodocşi sau nu, aşa cum se întâmplă bunăoară la Barcelona cu catedrala lui Gaudi, care e o bijuterie a oraşului, că e cineva catolic sau nu, contează prea puţin din acest punct de vedere. Deci va fi un monument care nu va îmbogăţi oraşul, nu s-a sfătuit Patriarhia cu nimeni când l-a proiectat aşa cum l-a proiectat, nu văd de ce ar trebui finanţat din bani publici", a argumentat Daniel Barbu marţi la RFI.

El susţine în schimb acordarea de fonduri pentru Mănăstirea Antim.

"În ceea ce priveşte finanţarea lucrărilor de la Antim, acolo e altă chestiune, fiind vorba de un monument istoric, cred că e datoria Primăriei să intervină pentru întreţinerea, restaurarea patrimoniului naţional şi cred că poate aloca fonduri, dacă e vorba cu adevărat de restaurarea bisericii, care este un splendid monument de arhitectură bucureşteană", a subliniat fostul ministru.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.