Dăncilă: Avem obligaţia morală să combatem orice fel de manifestare antisemită şi xenofobă

Postat la 09 octombrie 2018 76 afişări

Premierul Viorica Dăncilă declarat marţi, la un eveniment de comemorare a victimelor Holocaustului, că fiecare persoană are obligaţia morală să combată manifestările antisemite şi xenofobe şi că moştenirea lăsată de supravieţuitorii Holocaustului trebuie transmisă fiecărei generaţii.

Dăncilă: Avem obligaţia morală să combatem orice fel de manifestare antisemită şi xenofobă

„Comemorăm azi unul din momentele tragice ale ţării noastre, 9 octombrie, data care marchează începând cu anul 2004 Ziua Naţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului din România. Doresc să aduc un omagiu memoriei victimelor Holocaustului, acest episod dureros de care avem datoria să ne amintim. Este o zi îndurerată în care evocăm imaginea familiilor şi generaţiilor care au pierit, destinelor care au fost distruse, comunităţilor evreieşti dispărute. Totodată, rememorăm importanţa şi simbolistica celor care au stat drepţi între popoare şi care în cele mai negre momente ale istoriei s-au uitat pe sine pentru a întinde o mână de ajutor vecinului, prietenului, omului de lângă ei”, a declarat, marţi, premierul Viorica Dăncilă, la ceremonia de depunere de coroane la Monumentul Memorial al Holocaustului, în Bucureşti.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
obligatie,
manifestare,
holocaust

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.