Dan Dascăl, CEO BT Asset Management: Ne-am dori ca lichiditatea să fie mai mare la bursă. Sperăm ca odată cu lansarea Contrapărţii Centrale să se rezolve problema lichidităţii la Bursa de Valori Bucureşti

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 18 martie 2024 39 afişări

Dan Dascăl, CEO BT Asset Management: Ne-am dori ca lichiditatea să fie mai mare la bursă. Sperăm ca odată cu lansarea Contrapărţii Centrale să se rezolve problema lichidităţii la Bursa de Valori Bucureşti

Lansarea Contrapărţii Centrale ar putea să rezolve problema lichidităţii de la BVB, a explicat Dan Dascăl, CEO al BT Asset Management, în cadrul ZF Capital Market Summit, 3rd edition.

„Ne-am dori ca lichiditatea să fie mai mare la bursă. Sperăm ca odată cu lansarea Contrpărţii Centrale să se rezolve problema lichidităţii la Bursa de Valori Bucureşti”.

Acesta arată că firmele listate la BVB au potenţial mare, în special prin prisma comparaţiei cu ţările din regiunea noastră.

„Companiile listate la BVB oferă un potenţial suficient de mare, comparativ cu ţările din regiune. România se află într-un context politic şi geografic favorabil, spre deosebire de Ungaria”.

Ce a mai declarat Dan Dascăl, CEO al BT Asset Management:

  • Atât fondurile de pensii cât şi fondurile de investiţii au nişte limite interne pe care nu le pot depăşi. În cazul nostru nu avem voie să depăşim 10% din activul fondului nostru pe un singur emitent. De asemenea, şi pentru expunerile peste 5% sunt anumite constrângeri.
  • Asset managementul în România e în faza de început. Fondurile de investiţii sunt în continuare destul de mici comparativ cu cele de pensii.
  • În această perioadă s-au consolidat foarte bine activele fondurilor de acţiuni, randamentele acestora au fost foarte bune în ultimii ani.
  • Datoria noastră este să convigem investitorii de retail să fie aproape de piaţă, să conştientizeze beneficiile.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.