Dalai Lama, urmarit de peste 7.000 de oameni la o conferinta budista

Postat la 14 august 2011 13 afişări

Peste 7.000 de practicanti ai budismului si simpatizanti au urmarit, sambata, la Toulouse, in sud-vestul Frantei, prima dintre cele trei zile de conferinte ale lui Dalai Lama, liderul spiritual al tibetanilor, o participare record pentru un astfel de eveniment.

Primit cu aplauze, Dalai Lama s-a asezat pe un tron ridicat in mijlocul scenei unei sali de spectacole, de unde a ascultat "sutra inimii", recitata de o practicanta. Dalai Lama, in varsta de 76 de ani, si-a inceput discursul in fata a sute de practicanti - francezi si straini - asezati in fata scenei si a altor catorva mii aflati in tribune, afirmand ca acestia trebuie sa fie "budisti ai secolului XXI, plini de cunostinte si competente" si sa "cunoasca ei insusi cat mai bine posibil" textele, "pastrandu-si spiritul deschis". Acest ciclu de conferinte este cel de-al saptelea pe care laureatul Premiului Nobel pentru Pace il sustine din 1991 in Franta, unde numarul practicantilor budismului este estimat la 800.000.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dalai-lama-urmarit-de-peste-7-000-de-oameni-la-o-conferinta-budista-8616174
8616174
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.