Dalai Lama iese din politica

Autor: Mihai Mitrica Postat la 12 martie 2011 23 afişări

Dalai Lama a anuntat ca va renunta la functia sa de sef al guvernului tibetan in exil, pastrandu-si doar rolul de lider spiritual.

Liderul spiritual al tibetanilor in exil, in varsta de 75 de ani, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a precizat ca va cere un amendament care sa-i permita sa renunte la atributiile sale, in cursul sesiunii parlamentului tibetan de saptamana viitoare, spre a permite formarea unui mecanism democratic de selectare a viitorilor lideri ai guvernului in exil.

Beijingul vede in Dalai Lama un separatist periculos, chiar daca el spune ca duce o strategie a concilierii cu China, iar acum a calificat vestea privind renuntarea lui la functia din guvern drept "o veche smecherie si un spectacol politic de ochii lumii".

In ciuda a peste 50 de ani de exil, cei mai multi tibetani inca il venereaza pe Dalai Lama ca pe un lider spiritual si il privesc ca pe un semizeu. Actualul lider este a 14-a persoana care a primit titlul de Dalai Lama, dupa o traditie de 500 ani. Fiecare nou Dalai Lama este ales de calugarii tibetani din randul copiilor de cativa anisori, dupa niste semne de identificare cunoscute de calugari.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dalai-lama-iese-din-politica-8055925
8055925
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.