Daily Mail: Numărul românilor fără adăpost din Londra s-a triplat. Un deputat cere măsuri urgente

Autor: Mihai Draghici Postat la 29 iunie 2014 105 afişări

Un deputat conservator britanic cere Guvernului de la Londra să ia măsuri împotriva imigranţilor români fără adăpost, al căror număr s-ar fi triplat, conform Daily Mail, de la eliminarea restricţiilor, la 1 ianuarie 2014.

Numărul românilor care dorm pe străzi în cele mai luxoase zone din Londra s-a triplat de la anularea restricţiilor pe piaţa muncii, în ianuarie 2014, susţine Daily Mail, precizând că peste câteva zile este programată o reuniune pe această temă între reprezentanţi ai Consiliului municipal din capitala britanică şi oficiali ai Ministerului de Interne.

Potrivit cifrelor oficiale furnizate de Primăria Londrei şi prezentate de publicaţia Daily Mail, numărul românilor fără adăpost din centrul capitalei a crescut de la 20, în ianuarie, la 59, în mai.

"Imigranţii est-europeni comit jafuri, fură, îşi bat joc de ţara noastră, iar poliţia le plăteşte biletele de avion pentru a fi repatriaţi. Ştiu ce fac pentru că îi văd zilnic. Dorm pe iarbă şi fac baie în fântânile arteziene", afirmă Aaron Devaney, reprezentantul unei agenţii de turism din zona Marble Arch (centrul Londrei).

Deputatul conservator Mark Field a cerut Guvernului britanic să ia măsuri urgente. "Românii au dreptul să vină în Marea Britanie, iar mulţi au venit pentru a munci şi a aduce o contribuţie. Ceea ce este inacceptabil este numărul din ce în ce mai mare al celor care dorm pe străzile capitelei; sunt necesare măsuri urgente pentru a ne asigura că sunt trimişi înapoi în România", a declarat Mark Field, potrivit Daily Mail.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
ROMÂNI,
LONDRA
/actualitate/daily-mail-numarul-romanilor-fara-adapost-din-londra-s-a-triplat-un-deputat-cere-masuri-urgente-12857483
12857483
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.