Dacian Cioloş susţine că anunţul privind ieşirea delegaţiei Fidesz a lui Viktor Orban din Grupul Popularilor Europeni era o acţiune necesară pentru sănătatea democraţiei din Europa

Autor: Petru Mazilu Postat la 03 martie 2021 38 afişări

Dacian Cioloş susţine că anunţul privind ieşirea delegaţiei Fidesz a lui Viktor Orban din Grupul Popularilor Europeni era o acţiune necesară pentru sănătatea democraţiei din Europa

Europarlamentarul Dacian Cioloş susţine că anunţul privind ieşirea delegaţiei Fidesz a lui Viktor Orban din Grupul Popularilor Europeni era o acţiune necesară pentru sănătatea democraţiei din Europa. 

Europarlamentarul român Dacian Cioloş, care este şi şef al Grupului parlamentar Renew Europe, susţine că ieşirea Fidesz reprezintă un semnal pentru viitorul UE.

„Semnalul de astăzi arată clar că proeuropenii nu mai trebuie să tolereze mici autocraţi care îşi conduc cetăţenii în afara UE. Acest semnal a fost dat şi de români în nenumărate rânduri de alegeri, când am arătat că viitorul este într-o Uniune Europeană puternică, cu reguli clare respectate în egală măsură de toată lumea”, a scris, pe Facebook, Dacian Cioloş.

Europarlamentarul român mai spune că decizia de miercuri reprezintă o acţiune necesară pentru sănătatea democraţiei din Europa.

„Ieşirea delegaţiei FIDESZ a lui Viktor Orban din Grupul Popularilor Europeni era o acţiune necesară pentru sănătatea democraţiei din Europa. Populismul toxic practicat de Orban în Ungaria nu mai avea cum să fie susţinut în Parlamentul European - încrederea în Uniune ar fi avut de suferit. Limitarea libertăţii presei, jongleriile cu fondurile europene, nesocotirea statului de drept şi nerespectarea valorilor şi regulilor europene sunt linii roşii pentru orice guvern din statele membre, iar Viktor Orban le încalcă de prea multă vreme”, a precizat Cioloş.

Partidul premierului ungar Viktor Orban, Fidesz, a anunţat miercuri că se retrage din cel mai mare grup al Parlamentului European, Partidul Popular European. Decizia va fi luată dacă PPE va restrânge drepturile europarlamentarilor Fidesz.

Liderii PPE sunt de mai mulţi ani în conflict cu Viktor Orban şi Fidesz. Conform politico.eu, Viktor Orban a avertizat deja că Fidesz va părăsi grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European fără să aştepte să fie suspendat, în conformitate cu viitoarele reguli care ar urma să fie aprobate miercuri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dacian cioloş,
fidesz,
ppe

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.