Cutremurul din Noua Zeelanda: bilantul unei saptamani de cosmar (GALERIE FOTO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 01 martie 2011 28 afişări

La o saptamana de la cutremurul devastator din Noua Zeelanda, care a desfigurat orasul Christchurch, toata tara a tinut doua minute de reculegere, pentru a-i comemora pe cei 155 de morti.

O ceremonie tribala a avut loc in memoria victimelor, unul dintre liderii Maori spunand ca sufletul orasului a fost "frant" si ca prin ritual "trebuie reconstruite caile spirituale" care sa dea comunitatii putere sa renasca, scrie BBC. Echipele de salvatori au pastrat si ele momentul de reculegere, care pentru ei a insemnat o scurta pauza dupa ce au lucrat neincetat la recuperarea victimelor de sub daramaturi.

Cutremurul de 6,3 grade pe scara Richter care a avut loc la 22 februarie a provocat 155 de morti si circa 1.500 de raniti si a distrus cea mai mare parte a orasului Christchurch, pagubele estimate fiind de 15 milioane de dolari numai din daramarea cladirilor, la care se adauga pierderile de pe urma sistarii afacerilor. Munca de reconstructie va fi extrem de dificila, avand in vedere ca a fost afectata si aprovizionarea cu energie si apa curenta si sistemul de canalizare.

Autoritatile au anuntat si ca vor face investigatii ca sa vada de ce o serie de cladiri care primisera certificare ca au structura solida s-au prabusit la cutremur, ingropand sub ele zeci de oameni.

Sursa foto: Boston.com

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cutremurul-din-noua-zeelanda-bilantul-unei-saptamani-de-cosmar-galerie-foto-8020852
8020852
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.