Cutremur puternic în Grecia,

Autor: Andreea Tobias Postat la 03 martie 2021 385 afişări

Cutremur puternic în Grecia,

Un cutremur puternic, de 5,9 pe scara Richter, a lovit miercuri Grecia. Seismul a fost resimţit până în capitala greacă, situată la aproape 250 de kilometri distanţă.

Institutul Naţional de Cercetare pentru Fizica Pământului susţine că seismul s-a produs miercuri la ora 12:16:12 (ora locală a României), în Grecia, la adâncimea de 30 kilometri.

Cutremurul s-a produs la 119 kilometri SV de Thessaloniki, 176 kilometri N de Patra, 248 kilometri S de Skopje, 248 kilometri NV de Piraeus, 249 kilometri NV de Athens, 252 kilometri SE de Tirana şi 288 kilometri SE de Prizren.

Potrivit „Ekaterimeni”, seismul de 5,9 a afectat o regiune la nord-vest de oraşul Larissa din centrul Greciei, însă nu au fost raportate victime sau daune majore.

Cutremurul a fost urmat de altul, de 4,6 pe scara Richter.

Cutremurul a fost resimţit în mai multe zone din Grecia şi chiar în Atena.

Epicentrul preliminar se află la aproximativ 25 kilometri nord-vest de Larissa, al cincilea cel mai populat oraş al Greciei. Larissa are o populaţie de aproape 145.000 de oameni.

Estimările magnitudinii sunt încă variabile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
cutremur,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.