Cutremur cu magnitudinea de 7,1 pe scara Richter în Peru

Autor: Andrei Ionascu Postat la 14 ianuarie 2018 66 afişări

Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 pe scara Richter a avut loc duminică într-o zonă de coastă din sudul statului Peru, fiind emisă şi o avertizare de tsunami, anunţă Institutul american de Geofizică (USGS), potrivit site-ului agenţiei Reuters.

Seismul s-a produs la ora locală 09:18 (04:51, ora României), la o adâncime de 12,1 kilometri. Epicentrul acestuia a fost localizat la 40 de kilometri de oraşul Acari.

Autorităţile de la Lima au anunţat că epicentrul ar fi fost localizat în districtul Lomas din regiunea sudică Arequipa. Guvernatorul Yamila Osorio a precizat că nu au fost raportate victime până în prezent, iar pagubele materiale includ prăbuşirea terasamentului unor drumuri.

Cutremurul s-a resimţit şi în Chile. Centrul de avertizare în caz de tsunami din Oceanul Pacific a anunţat că "valuri periculoase sunt prognozate pentru unele regiuni de coastă".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PERU,
CUTREMUR,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.