Curtea de Apel Bucureşti a RESPINS cererea de revizuire privind ilegalitatea Companiilor Municipale. Firea cere sprijinul tuturor consilierilor

Postat la 14 februarie 2019 42 afişări

USR anunţă că a fost respinsă de către Curtea de Apel Bucureşti o cerere de revizuire a deciziei prin care s-a stabilit, în noiembrie anul trecut, că cele 22 de companii municipale sunt ilegale. Astfel, decizia din 2018 rămâne în vigoare, iar Gabriela Firea cere sprijinul tuturor consilierilor.

Curtea de Apel Bucureşti a RESPINS cererea de revizuire privind ilegalitatea Companiilor Municipale. Firea cere sprijinul tuturor consilierilor

„Gabriela Firea a pierdut încă o bătălie în justiţie: Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de revizuire prin care s-a cerut anularea deciziei judecătoreşti referitoare la companiile municipale. În luna noiembrie a anului trecut, instanţa a constatat că aceste companii au fost înfiinţate cu încălcarea legii. Concret, hotărârile de Consiliu au fost votate cu majoritate simplă (50% plus 1 din voturile consilierilor municipali), în loc să fie luate cu majoritate de două treimi, aşa cum ar fi trebuit”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de USR Bucureşti.

 

Ulterior, potrivit sursei citate, SC SERVICE CICLOP SA a cerut revizuirea deciziei judecătoreşti, invocând faptul că ”avocatul nu a putut ajunge la ultimul termen al procesului şi nici nu a avut cum să anunţe acest lucru în termen de 5 zile”, spun cei de la USR.

 

„Singura probă depusă de avocaţii angajaţi de SC SERVICE CICLOP SA a fost o adeverinţă medicală din care reiese că avocatul ”este suferind de colică biliară”. Instanţa a respins cererea şi a menţinut astfel decizia privind ilegalitatea înfiinţării companiilor municipală”, se mai arată în comunicatul USR.

 

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, cere acum sprijinul tuturor grupurilor politicie din Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru a „debloca situaţia”.

 

„Ţin foarte mult la acest model administrativ (al Companiilor Municipale -n.r.) şi sunt convinsă că bucureştenii vor avea doar de câştigat. De aceea, invit toate grupurile politice reprezentate în Consiliul General să ni se alăture în încercarea de a debloca această situaţie. Îi rog pe consilierii generali să încerce să acţioneze dincolo de calculul politic pe termen scurt, şi să vină cu propuneri constructive de care vom ţine cont. Bucureştenii vor şti că interesele lor au fost puse mai presus de cele politice şi electorale”, transmite Gabriela Firea, printr-un comunicat de presă.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
companii,
cerere,
consilieri,
respingere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.