Curtea Constituţională recunoaşte limba română drept limbă oficială în Republica Moldova

Autor: Iuliana Enache Postat la 05 decembrie 2013 194 afişări

Curtea Constituţională din Republica Moldova a recunoscut, joi, limba română drept limbă de stat. Potrivit unei decizii a magistraţilor din cadrul Curţii Constituţionale din R.Moldova, sintagma "limba română" echivalează cu sintagma "limba moldovenească", din Articolul 13 al Constituţiei.

Curtea Constituţională din R.Moldova a fost sesizată în acest dosar de deputatul grupului parlamentar liberal-reformator, Ana Guţu, şi de cei liberali Mihai Ghimpu, Valeriu Munteanu, Corina Fusu, Boris Vieru şi Gheorghe Brega, relatează PRO TV Chişinău.

Conform Constituţiei moldoveneşti, adoptată în anul 1994, limba oficială de stat este limba moldovenească. Acest lucru este contrazis de Declaraţia de Independenţă a Republici Moldova din anul 1991, în care se face referire la limba română.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
R.MOLDOVA,
ROMÂNĂ,
/actualitate/curtea-constitutionala-recunoaste-limba-romana-drept-limba-oficiala-in-republica-moldova-11743772
11743772
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.