Curtea Constituţională a VALIDAT referendumul pe justiţie şi a respins contestaţiile

Postat la 27 iunie 2019 34 afişări

Curtea Constituţională a României a validat, joi, referendumul pe justiţie şi a respins cele cinci contestaţii.

Curtea Constituţională a VALIDAT referendumul pe justiţie şi a respins contestaţiile

Contestaţiile au fost respinse deoarece judecătorii Curţii au constat că procedurile de desfăşurare ale referendumului au fost corecte, potrivit unor surse ale CCR. De asemenea magistraţii Curţii au validat referendumul şi au constatat că acesta este unul consultativ, au adăugat sursele citate.

Decizia de validare a referendumului şi de respingere a contestaţiilor a fost luată în unanimitate de judecătorii Curţii Constituţionale.

Potrivit legii 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea CCR, „înainte de a fi publicată în Monitorul Oficial, hotărârea Curţii Constituţionale este prezentată Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună”.

La referendumul pe justiţie convocat de preşedintele Klaus Iohannis au fost depuse cinci contestaţii referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea a referendumului.

Printr-una dintre contestaţii a fost solicitată anularea decretului 420 din 25 aprilie 2019, semnat de preşedintele Klaus Iohannis, pentru organizarea referendumului din 26 mai. Totodată, cererea a fost şi de a infirma rezultatele referendumului naţional.

Potrivit datelor finale centralizate de BEC, la referendumul pe teme de justiţie, din 7.922.591 de participanţi, 6.459.383 de răspunsuri au fost favorabile întrebării referitoare la interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie. De asemenea, la întrebarea privind interzicerea adoptării OUG în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare, 6.477.865 de răspunsuri au fost favorabile.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
referendum,
contestatii,
curte,
respingere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.