Cursul mai face un pas spre pragul de 4,3 lei/euro

Autor: Ciprian Botea Postat la 18 ianuarie 2013 52 afişări

Cursul a fluctuat uşor în intervalul 4,32-4,33 lei/euro în şedinţa interbancară de ieri după ce leul făcuse miercuri un salt de peste un punct procentual ca urmare a deciziei-surpriză a gigantului american JP Morgan de a include într-un indice propriu obligaţiunile în lei emise de statul român.

Cursul a fluctuat uşor în intervalul 4,32-4,33 lei/euro în şedinţa interbancară de ieri după ce leul făcuse miercuri un salt de peste un punct procentual ca urmare a deciziei-surpriză a gigantului american JP Morgan de a include într-un indice propriu obligaţiunile în lei emise de statul român.BNR a anunţat joi un curs oficial 4,3351 lei/euro, uşor sub nivelul din şedinţa precedentă, leul menţinându-se astfel la maximul ultimului an. Leul, care se află într-o continuă tendinţă de apreciere de circa o lună şi jumătate, a câştigat 4,5 procente în faţa euro în acest interval. Analiştii şi-au modificat radical prognozele de curs în numai câteva săptămâni, iar cele mai optimiste estimări indică un curs de 4,25 lei/euro în perioada imediat următoare. Aprecierea leului se datorează intrărilor semnificative de valută pe piaţă ca urmare a revenirii apetitului de risc al investitorilor străini.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cursul-mai-face-un-pas-spre-pragul-de-4-3-lei-euro-10486626
10486626
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.