Cursul creşte tensiunea importatorilor şi a celor cu credite în euro

Postat la 23 iulie 2012 4 afişări

Intensificarea disputelor politice s-a reflectat din plin pe piaţa valutară, leul pierzând doar în luna iulie 3% faţă de euro şi 6% faţă de dolar, adică jumătate din deprecierea totală din acest an în raport cu cele două valute.

Cursul a depăşit maxim după maxim în ultimele săptămâni, luna iulie devenind una dintre cele mai dificile pentru moneda naţională. În timp ce luptele dintre politicieni continuă fără menajamente, referinţele publicate de BNR pentru euro şi dolar au atins vineri noi valori record, de 4,5848 lei/euro şi respectiv 3,7438 lei/dolar. Analiştii anticipează con­­tinuarea tensiunilor politice şi a presiunilor de depreciere, astfel că toate datoriile şi obligaţiile care sunt exprimate în euro sau dolari vor fi mult mai împovă­rătoare.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
credite,
euro,
importatori,
credite
/actualitate/cursul-creste-tensiunea-importatorilor-si-a-celor-cu-credite-in-euro-9896635
9896635
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.