Cursul BNR a coborât la 4,3847 lei/euro, cel mai REDUS nivel din ultimul an

Postat la 26 iunie 2014 35 afişări

Cursul de schimb anunţat de Banca Naţională a României (BNR) a scăzut joi cu 0,97 bani (0,22%), la 4,3847 lei/euro, cel mai redus nivel din ultimele 13 luni, leul fiind susţinut, potrivit analiştilor, şi de infomaţiile privind o posibilă reducere a rezervelor minime obligatorii.

Cursul BNR a coborât la 4,3847 lei/euro, cel mai REDUS nivel din ultimul an

 Surse oficiale citate de MEDIAFAX au declarat că BNR va reduce la începutul săptămânii viitoare ratele aplicate la rezervele minime obligatorii în valută, în prezent la 18% din pasivele băncilor, ca răspuns la măsurile BCE de relaxare monetară, iar din toamnă ar putea să reînceapă scăderea dobânzilor dacă prognoza de inflaţie va coborî sub 3%.

"Leul a oscilat (miercuri - n.r.) către 4,3950 lei/euro, însă a corectat rapid această mişcare şi a închis uşor mai apreciat, la nivelul 4,3875 lei/euro, probabil ajutat şi de indicii potrivit cărora urmează o relaxare uşoară a politicii monetare", comentează analiştii ING Bank într-o notă transmisă joi dimineaţă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bnr,
reducere,
coboare,
curs bnr,
analisti,
rezerve,
scadere,
anunt
/actualitate/cursul-bnr-a-coborat-la-4-3847-lei-euro-cel-mai-redus-nivel-din-ultimul-an-12839584
12839584
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.