Oltenii produc la Craiova cel mai bun motor din lume

Autor: Razvan Muresan Postat la 25 iunie 2014 2634 afişări

Oltenii produc la Craiova cel mai bun motor din lume

Motorul de un litru EcoBoost pe care americanii de la Ford îl produc la Craiova a fost desemnat pentru al treilea an la rând Motorul Internaţional al Anului 2014, informează compania.

Un motor pe benzină care propulsează modelele Ford, printre care şi noul Fiesta, a învins competitorii provenind de la mărci premium şi "supercar", câştigând „Oscarul” industriei auto, se arată într-un comunicat al Ford.

Un juriu format din 82 de jurnalişti auto din 35 de ţări au desemnat de asemenea motorul EcoBoost de un litru drept „Cel mai bun motor cu capacitatea mai mică de un litru” pentru al treilea an consecutiv, cu ocazia evenimentului Engine Expo 2014 de la Stuttgart.

„Ştiam că acest mic motor de 1 litru va trebui să fie revoluţionar pentru a putea asigura un pachet complet de consum redus, performanţe surprinzătoare, silenţiozitate şi rafinament”, a spus Bob Fascetti, vicepreşedinte, Ford Powertrain Engineering.

Motorul a câştigat până acum 13 premii majore. Pe lângă cele şapte premii câştigate în trei ediţii ale competiţiei Motorul Internaţional al Anului, printre care Cel mai bun motor nou în 2012, motorul EcoBoost de un litru a mai câştigat Premiul Internaţional Paul Pietsch 2013 pentru inovaţie tehnologică, în Germania, Trofeul Dewar din partea Clubului Automobilistic Regal din Marea Britanie şi Premiul pentru inovaţie din partea revistei americane Popular Mechanics. Ford este de asemenea primul producător auto care a câştigat un trofeu Ward’s 10 Best Engines cu un motor în trei cilindri.

Lansat în Europa în anul 2012 pe Ford Focus, motorul EcoBoost de un litru este acum disponibil pe alte nouă modele: Fiesta, B-MAX, EcoSport, C-MAX şi Grand C-MAX, Tourneo Connect, Tourneo Courier, Transit Connect şi Transit Courier.

Noul Mondeo va continua implementarea europeană a motorului EcoBoost de 1 litru odată cu lansarea acestuia în cursul acestui an, devenind cel mai mic motor echipat pe un model de familie de dimensiune aşa de mare.

Deja disponibil în versiunile de putere de 100 CP şi 125 CP, Ford a lansat recent o nouă versiune de 140 CP a motorului pe modelele Fiesta Red Edition şi Fiesta Black Edition, cele mai puternice maşini de serie cu motor de 1 litru produse vreodată, cu o accelerare 0-100 km/h în 9 secunde, o viteză maximă de 201 km/h, un consum de 4,5 l/100 km şi emisii de 104 g/km CO2*.

Una din cinci maşini Ford vândute pe cele 20 de pieţe tradiţionale ale mărcii din Europa sunt modelele Ford echipate cu motorul EcoBoost de 1 litru. În primele cinci luni ale anului 2014, pieţele unde motorul EcoBoost de 1 litru s-a dovedit a fi cel mai popular au fost Olanda (38% din toate maşinile cumpărate), urmată de Danemarca (37%) şi Finlanda (33%).

Uzinele europene ale Ford din Koln (Germania) şi Craiova (România) produc câte un nou motor EcoBoost la fiecare 42 de secunde şi au depăşit de curând pragul de 500.000 de unităţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ford,
motor,
craiova,
lansare,
auto
/analize/industrie/oltenii-produc-la-craiova-cel-mai-bun-motor-din-lume-12835885
12835885
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.