Cupru Min va plăti redevenţele actuale până când Guvernul va modifica taxa

Postat la 31 martie 2012 54 afişări

Viitorul proprietar al Cupru Min Abrud va plăti actuala redevenţă pentru minereuri neferoase, de 4%, şi nu va beneficia de o clauză specială care să interzică creşterea acestora, de genul celei de la Petrom, astfel că nu va fi scutită de creşterea taxei atunci când Guvernul va decide în acest sens.

"În contractul de privatizare a Cupru Min nu va exista o clauză specială, tip Petrom, pe baza căreia viitorului proprietar al companiei să nu i se aplice o majorare ulterioară a redevenţei. Proprietarul Cupru Min va plăti redevenţele actuale până când Guvernul va modifica taxa", a declarat agenţiei MEDIAFAX preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), Alexandru Pătruţi.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat, vineri, că ordonanţa de urgenţă privind majorarea redevenţelor pentru minereuri feroase şi neferoase, aur, platină şi argint, transportul şi tranzitul petrolului a fost lecturată de Guvern la finele anului trecut, dar nu şi publicată în Monitorul Oficial, urmând să fie din nou prezentată în şedinţă de guvern.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Guvern,
Cupru Min,
redevenţe
/actualitate/cupru-min-va-plati-redeventele-actuale-pana-cand-guvernul-va-modifica-taxa-9459808
9459808
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.