Cum vrea mafia japoneză să îşi schimbe imaginea: îşi lansează propriul site web

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 02 aprilie 2014 465 afişări

Un grup aparţinând Yakuza, organizaţia mafiotă din Japonia, şi-a lansat de curând o pagină web pentru a încerca să schimbe percepţia oamenilor asupra sa.

Cum vrea mafia japoneză să îşi schimbe imaginea: îşi lansează propriul site web

Pe pagina web, cei interesaţi pot găsi filmări cu membri din timpul unor sărbători sau materiale cu aceştia filmate în timpul acţiunilor de salvare de după tsunami-ul din 2011, relatează theguardian.co.uk.

Cu această ocazie s-a lansat şi o melodie oficială, un cântec folk care vorbeşte despre spiritul "Ninkyo", mai exact un ideal al masculinităţii care luptă împotriva nedreptăţilor şi îi ajută pe cei slabi.

Nu este prima aventură în lumea media a Yakuza: anul trecut organizaţia a început să publice o revistă pentru membri săi ce include o pagină de poezie, un jurnal de pescuit şi mesaje din partea liderilor.

Yakuza, precum mafia din Italia sau triadele chinezeşti, este implicată în mai multe tipuri de activităţi ilegale, precum prostituţie sau şantaj. Există însă o serie de facţiuni, precum cea care a lansat pagina web, care încearcă să se detaşeze de imaginea negativă pe care oamenii o percep.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-vrea-mafia-japoneza-sa-isi-schimbe-imaginea-isi-lanseaza-propriul-site-web-12384253
12384253
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.